Guvernul a adoptat, joi, normele metodologice pentru programele IMM Invest şi IMM Leasing, iar în cadrul celui de-al doilea fiind introdusă o opţiune în plus de acces la finanţare.

„În cazul programului IMM Leasing, urmare a adoptării normelor metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă prin care a fost instituit acest program, companiile vor avea o opţiune în plus de acces la finanţare, pentru achiziţia de utilaje sau echipamente tehnologice, cu garanţii de stat, astfel încât acestea să poată avea acces mai uşor la finanţările din piaţa financiar-bancară”, a anunțat șeful de cabinet al premierului, Ionel Dancă.

O altă modificare a fost operată și la Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM Invest Romania, astfel încât toţi solicitanţii să beneficieze de aceeaşi perioadă de dobândă subvenţionată, respectiv opt luni de la data aprobării creditului.

„În cazul programului IMM Invest România, acesta este în derulare în acest moment, cu un număr de peste 16.000 de credite aprobate pentru întreprinderi mici şi mijlocii, iar valoarea finanţărilor depăşeşte deja 1% din PIB, respectiv peste 12 miliarde de lei. După notificarea Comisiei Europene şi modificarea programului, astfel încât toţi solicitanţii să beneficieze de aceeaşi perioadă de dobândă subvenţionată, respectiv opt luni de la data aprobării creditului, au fost adoptate normele metodologice pentru implementarea acestor modificări în cadrul programului IMM Invest România”, a precizat Dancă.

Articolul precedentCât de european este comportamentul nostru față de buget
Articolul următorLoteria Română anunță că în curând va trece și pe online