Grupul Volkswagen anunță că Porsche va renunța la motoarele diesel

Grupul Volkswagen anunță că divizia sa Porsche va înceta să ofere versiuni diesel ale mașinilor sale, concentrându-se astfel pe vehiculele hibride si pe cele cu baterii.

Volkswagen a recunoscut că a înșelat în mod deliberat testele privind emisiile de motorină, trimițând unde de șoc în industria auto și provocând astfel o represiune la nivel de sector asupra motoarelor diesel poluante.

Ca rezultat, producătorii de automobile din întreaga lume și-au sporit cheltuielile și investițiile pentru dezvoltarea mașinilor electrice, în speranța de a prinde din urmă producătorul Tesla, care produce exclusiv motoare full-electrice.

„Porsche nu demonizează motorina. Este și va rămâne o importantă tehnologie de propulsie”, a declarat Oliver Blume, CEO Porsche, preluat de Reuters.

„Noi, în calitate de producător de mașini sportive, pentru care motorina a jucat întotdeauna un rol secundar, am ajuns la concluzia că ne-ar plăcea ca viitorul nostru să fie fără motorină”.

Clienții diesel existenți ai Porsche vor primi asistență în continuare, a completat Blume.

Porsche, care are în plan să investească peste 20 de miliarde de euro în mobilitate electrică până în 2022, a declarat ca cererea pentru modelele diesel este în scădere, adăugând ca ponderea lor in totalul vânzărilor Porsche a fost de 12% in 2017.

„Noi nu am dezvoltat niciodată și nu am produs noi înșine motoare diesel. Cu toate acestea, imaginea Porsche a avut de suferit. Criza diesel ne-a provocat multe probleme „, a spus Blume într-un interviu acordat săptămânalului Bild am Sonntag.

Articolul precedentComcast devine liderul pieței mondiale de pay-TV dupa ce preia Sky pentru 40 miliarde dolari
Articolul următorREVISTA PRESEI – Lista companiilor care cer ajutor de la stat

Comments are closed.