Grupul olandez de bere Heineken NV intră pe piața chineză

Grupul olandez Heineken NV, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori de bere din Europa, a anunţat, vineri, o alianţă cu producător de bere din China, China Resources Beer Holdings, pentru a intra pe cea mai mare piață din lume în raport de volumele consumate, transmite Reuters.

Compania de stat China Resources Beer Holdings (CRH Beer) va facilita producătorului olandez de bere acces la o reţea de distribuţie imensă, unde până acum a avut o prezenţă redusă.

Heineken va prelua o participaţie de 20,67% în China Resources Beer Holdings, deţinută în prezent de China Resources Enterprise, cu 3,1 miliarde de dolari.

Compania va autoriza brandul Heineken pe piaţa internă şi va achiziţiona o participaţie de 0,9% în compania olandeză, cu 538 de milioane de dolari.

„China este un continent şi noi suntem o mică organizaţie şi este dificil pentru noi să ne extindem semnificativ”, a explicat directorul general al Heineken, Jean-François van Boxmeer.

Pentru CR Beer, producătorul mărcii Snow, acordul cu Heineken va permite accesul pe  segmentul premium.

Aproximativ 90% din cantitatea totală de bere vândută de CR Beer este din gama Snow, dar ea este vândută aproape exclusiv în China. CR Beer speră să folosească reţeaua globală a Heineken pentru a-şi vinde sortimentul peste hotare.

Piaţa premium din China este dominată de companiile Anheuser-Busch InBev şi Carlsberg.

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, deţine în România patru fabrici, situate în Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş.

Articolul precedentDe ce a ales Bell Helicopter România: „Dincolo era prea multă birocrație”
Articolul următorFirea cere fonduri europene de 283 mil. euro. Ce va face cu banii

Comments are closed.