Bell Helicopter a refuzat o țară din regiune pentru a alege România și va produce primul elicopter la Ghimbav cu oameni instruiți în Texas.

În martie, autorităţile române vorbeau despre o perioadă estimativă de cinci ani până când primul elicopter Bell va fi produs, asamblat în România.

Joel Best, director Global Business Development Europe la Bell Helicopter apreciază acest termen ca fiind unul realist.

„Depinde de când vor semna fizic. Când guvernul României semnează un LoA (Letter of Offer and Acceptance), nu când îl depune, ci după ce facem toate demersurile. Durează între patru şi şase luni de la perioada depunerii. Sunt multe lucruri de pus la punct”, a declarat Best, într-un interviu pentru Agerpres.

„Vor veni aici membri ai armatei americane, oficiali guvernamentali de aici care vor merge în Statele Unite ale Americii. Este multă muncă pentru a ne asigura că sunt respectate toate cerinţele şi că nu cheltuim bani pe lucruri de care poate nu avem nevoie. Şi când toate acestea sunt gata şi spun – ‘semnăm LoA’ – de atunci, perioada de producţie standard pentru o aeronavă este de trei ani”, a precizat reprezentantull Bell Helicopter.

Specialiști români vor parcurge un stadiu de instruire în Texas.

„Ne aşteptăm să realizăm primele patru aeronave cu oameni de la IAR Braşov care vor veni să înveţe acolo, pe linia de producţie. Apoi, de acolo, planul nostru este să aducem aeronavele de la numărul cinci în sus aici. O să ajutăm cu echipa noastră din Texas, apoi vor aduce piesele, pentru asamblarea finală şi check-out, aici”, a arătat Joel Best.

El apreciază că „va fi o evoluţie de tipul târâre – mers – alergare”. Specialiștii români care vor fi instruiţi în Texas nu se vor întoarce singuri.

„O să le trimitem oameni care să îi ajute la probleme ce ar putea interveni. Avem un plan bine pus la punct şi cred că munca noastră la un studiu privind această tranziţie valorează toţi banii investiţi în demers iar acei bani erau, iniţial, destinaţi spre o altă ţară care a acţionat prea încet, care a tot amânat procesul şi programul şi acum ne-am mutat”, a menționat oficialul companiei americane.

Întrebat care este numele acelei țări, Best a declarat că „nu este o idee bună” să spună asta în interviu, dar a precizat că este o țară din regiune și a enumerat inconvenientele acesteia.

„Este vorba de birocraţie, de modul în care se interacţionează cu nu doar alte guverne, ci cum interacţionează cu industria”, a afirmat oficialul Bell Helicopter.

El are cuvinte bune despre modul cum a fost primită investiția americană în România.

„Deci ce aş spune despre România este că am avut consilieri de afaceri aici, am avut oportunităţi grozave, lucrăm cu guvernul Statelor Unite Ale Americii, cu echipa ambasadei şi autonom, în discuţii cu lideri-cheie din armată şi din zona politicului, de asemenea – oameni care pun întrebări foarte tranşante şi care vor să se asigure că o să primească ce este mai bun pentru preţul pe care îl plătesc din banii contribuabililor”, a spus Joel Best.

Articolul precedentProcente înșelătoare: Raportat la PIB, datoria Românei scade ca și a Germaniei
Articolul următorGrupul olandez de bere Heineken NV intră pe piața chineză

Comments are closed.