Grupul IKEA anunță un plan de disponibilizări dar și de angajări. Pe net, un plus de 4.000 de locuri de muncă

Grupul IKEA, proprietarul majorității magazinelor de mobilier IKEA din întreaga lume, intenționează să reducă, în următorii câțiva ani, circa 7.500 de locuri de muncă, în principal, personal administrativ în funcțiile centrale de suport.

În același timp, grupul, care deține 367 de magazine IKEA, estimează că va crea 11.500 de noi locuri de muncă în perioada în care se va extinde cu noi formate de magazin, dar și online, își va dezvolt oferta de servicii și va investi în capabilități digitale, conform unei informări de presă citată de agenția Reuters.

IKEA se află într-o perioadă de transformare în care își intensifică serviciile digitale, de livrare precum și alte servicii și testează noi formate de magazine, mai accesibile, într-un peisaj de retail și de consum aflat în schimbări rapide.

Concedierile estimate se ridică la aproape cinci procente din forța de muncă actuală a companiei.

„Trebuie să simplificăm modul în care suntem organizați. În ultimii ani, am investit în resurse în multe moduri diferite. Și, pentru a fi sincer, acum vedem că în câteva părți ale organizației noastre avem zone de suprapunere „, a declarat CEO-ul Jesper Brodin.

Brodin a mai declarat că disponibilizările preconizate au fost legate de funcțiile centrale și de birourile globale de servicii în special, dar și de birourile locale de service din piețele unde este prezentă compania.

„Inițiativa aceasta nu este orientată către operațiunile de depozitare sau distribuție”, a completat Brodin.

IKEA este o companie privată care comercializează, în principal, mobilier casnic. Compania a fost fondată în Suedia, dar este deținută de către o fundație olandeză, controlată de către familia Kamprad. Inter IKEA Systems B.V. este proprietarul și francizorul mărcii comerciale IKEA. Este o companie suedeză cu birouri în Olanda, Suedia și Belgia.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Cu preţuri la imobiliare în creștere, piaţa este mai ieftină cu 38% decât în criză
Articolul următorGoldman Sachs: Scăderile din piața de capital nu indică o recesiune la orizont pentru SUA

Comments are closed.