Trump acuză Google de rezultate false ale căutărilor

Președintele Donald Trump a acuzat Google, marți, că a modificat rezultatele căutărilor pentru a acorda prioritate abordărilor negative și a punctelor de vedere de stânga și a avertizat că acest aspect va fi luat în considerare.

Trump a declarat, într-un tweet, că motorul de căutare al gigantului tehnic a „distrus” rezultatele știrilor, pentru a arăta în mare parte povesti „rele” despre el și alți conservatori.

„Rezultatele căutării Google pentru sintagma „Trump News” arată doar rezultate „Fake News”, a declarat președintele SUA.

„Cu alte cuvinte, ei au falsificat rezultatele, pentru mine și pentru alții, astfel încât aproape toate poveștile și știrile sunt rele. CNN este proeminentă în aceste știri false. Zona republicană/conservatoare și media corectă sunt reduse la tăcere”.

Sursa: Twitter

Trump a adăugat: „Ilegal? 96% din rezultatele căutărilor cu „Trump News” provin din partea mediei naționale de stânga și sunt extrem de periculoase. Google, dar și alte companii, suprimă vocile conservatoare și ascund știrile și informațiile care sunt bune. Ei controlează ce putem să vedem și ce nu. Este o situație foarte serioasă și o vom lua în considerare”.

„Când utilizatorii introduc interogări în bara de căutare Google, obiectivul nostru este să ne asigurăm că primesc cele mai relevante răspunsuri în câteva secunde”, a declarat, marți, un purtător de cuvânt al Google.

„Căutarea nu este folosită pentru a stabili o agendă politică și noi nu ne orientăm rezultatele interogărilor în funcție de nicio ideologie politică. În fiecare an operăm sute de îmbunătățiri ale algoritmilor noștri pentru a ne asigura că aceștia conduc la un conținut de înaltă calitate ca răspuns la întrebările utilizatorilor. Noi lucrăm încontinuu pentru a îmbunătăți serviciile de căutarea și nu vom clasifica rezultatele interogărilor pentru a manipula sentimentul politic”.

În cursul zilei de marți, Larry Kudlow, consilierul economic al Trump, a declarat pentru Bloomberg că Casa Albă „examinează” dacă Google suprimă articole pozitive despre președinte.

Sursa: Twitter

Unele rapoarte au sugerat că președintele se referă la un raport neștiințific de pe site-ul conservator de știri PJ Media, care a susținut că 96% din rezultatele căutărilor Google pentru cuvântul „Trump” au arătat publicații de stânga. Raportul plasează publicațiile CNN, The Washington Post și The Guardian în partea stângă a spectrului politic, cu Fox News, New York Post și Daily Mail situându-se pe partea dreaptă.

Compania mamă a Google, Alphabet, a fost un factor-cheie al performanței recent înregistrată de indicele Nasdaq, care a depășit, luni, pentru prima dată în istorie, pragul de 8.000 de puncte. Acțiunile Google, în urma comentariile lui Trump, se aflau sub o ușoară presiune, scăzând cu 0,7% la 1.233 de dolari.

Articolul precedentSUA: Încrederea consumatorilor în economie, la maximul ultimilor 18 ani
Articolul următorGrupul Alexandrion a primit avizul pentru construirea unei distilerii la Carmel, New York

Comments are closed.