Galaxy S9 a ratat ținta vânzărillor și afectează profitul Samsung

Samsung Electronics a înregistrat cea mai slabă creștere a profitului trimestrial în mai mult de un an din cauză că modelul de telefon Galaxy S9 a ratat țintele de vânzare în timp ce concurența s-a înăsprit mult, aspect care începe să pună la îndoială poziția sa de lider pe piața smartphone-urilor.

Celebrul producător de telefoane și furnizor de componente pentru rivalul său Apple, a anunțat că profitul operațional obținut de divizia de telefonie mobilă a înregistrat cea mai mare rată de declin din primul trimestru al anului 2017, aspect cauzat de telefoanele mai ieftine produse în China care au făcut presiuni asupra marjelor de profit.

Gigantul tehnologic sud-coreean nu a oferit investitorilor foarte multe motive de speranță în ceea ce privește o revenire rapidă a segmentului de telefonie mobilă, acuzând o concurență acerbă în cea de-a doua jumătate a anului, pe fondul îngrijorării din piețele consumatorilor că telefoanele premium nu mai dispun de inovație pentru a stimula creșterea vânzărilor.

„Samsung a pierdut deja bătălia din China în competiția prețurilor și devine amenințată de modelele chinezești în ceea ce privește designul și puterea hardware-ului”, a declarat Park Jung-hoon, manager de fond al HDC Asset Management, citat de Reuters.

„Nu este o situație ușoară pentru Samsung, atât timp cât nu vine, într-adevăr, în întâmpinarea nevoilor consumatorilor pentru noile smartphone-uri”.

Cheltuielile de marketing mai mari și performanța dezamăgitoare a vânzărilor smartphone-ului S9, care nu și-a atins țintele asumate, a cântărit greu asupra indicatorilor de performanță a divizei de dispozibve mobile, a mai arătat Samsung.

Samsung își pune speranțele în telefoanele pliabile pentru a resuscita interesul cumpărătorilor. Unitatea de producție a ecranelor flexibile a declarat, săptămâna trecută, că ecranul flexibil a trecut testele de siguranță din SUA, un pas important spre aducerea pe piață a acestei categorii de telefoane.

„Sperăm că adoptarea acestei tehnologii va servi ca un catalizator pe o piață mobilă care, în prezent, se află în stagnare”, a declarat KyeongTae Lee, vicepreședinte al diviziei de mobile Samsung, pentru analiști.

Samsung a înregistrat o scădere cu 34% a profitului operațional trimestrial, la 2,4 miliarde de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului, cel mai mare declin de cănd modelul Galaxy S7 era modelul emblematic al companiei, cu un an și jumătate în urmă.

Rămâne de văzut dacă dificultățile cu care se confruntă Samsung pe parte de divizie a terminalelor mobile, care reprezintă aproximativ 40% din veniturile sale, sunt rezultatul propriilor sale deficiențe sau reflectă încetinirea industriei în ansamblu.

Articolul precedentSUA și China se tem de un război comercial și încearcă să reia negocierile
Articolul următorAsta de progres! Să treci de la lampa cu gaz și dinamul bicicletei la celula fotovoltaică

Comments are closed.