Barrick Gold, cu sediul în Canada, achiziționează Randgold Resources, și va forma cea mai mare companie din lume în domeniul exploatării aurului, cu o capitalizare bursieră de 18,3 miliarde de dolari.

Noua companie, care se va numi Barrick, va fi listată la bursele din New York și Toronto, și este evaluată la 24 miliarde de dolari, dacă sunt incluse și creditele.

Companiile deţin unele din cele mai valoroase zăcăminte aurifere din lume, cu o producție totală de peste 6,6 milioane de uncii de aur pe an.

Este cea mai mare tranzacţie din ultimii ani realizată în industria minieră auriferă, unde companiile sunt sub presiune din partea investitorilor din cauza gestionării defectuoase a capitalului, forţându-le să se concentreze pe costuri şi atenuând entuziasmul pentru achiziţii.

Şeful Randgold, Mark Bristow, va fi directorul general al entităţii combinate, în timp ce preşedintele Barrick, John Thornton, va fi preşedinte executiv.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din 2019, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

Luni dimineaţă, acţiunile Barrick au urcat cu peste 3%, în timp ce titlurile Randgold înregistrau un avans de peste 6%.

Articolul precedentDrumul României, până în 2030, pavat cu bune intenții de către Guvern
Articolul următor”Poliția” anti-presă liberă amendează Realitatea TV cu 5.000 de lei

Comments are closed.