Guvernul Franţei caută noi modalităţi de taxare după ce a renunţat la creşterea impozitelor la combustibili.

Ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat joi că Franța va impozita giganți digitali la nivel național începând din 2019 dacă statele din UE nu vor ajunge la un acord privind impozitul pe veniturile digitale la nivel european, informează Reuters.

Miniștrii de finanțe din UE nu au reușit să aprobe marți un impozit pe veniturile digitale, în ciuda unui plan franco-german de ultimă oră de salvare a propunerii, concentrându-se asupra unor companii precum Google și Facebook.

Guvernul francez ia în calcul să reevalueze şi eficacitatea reformei sale contestate cu privire la impozitul pe patrimoniu.

Impozitul pe patrimoniu, cunoscut în Franţa sub denumirea ISF şi care viza întregul patrimoniu al unei persoane, a fost transformat anul trecut într-un impozit care vizează doar patrimoniul imobiliar.

În consecinţă, cei care deţin portofolii mari de acţiuni vor fi exoneraţi, ceea ce a fost descris de partidele de stânga drept un „cadou pentru bogaţi”.

Cu privire la taxele pe carburanţi, a căror majorare prevăzută a avea loc de la 1 ianuarie 2019 a fost amânată cu şase luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a reafirmat miercuri că dacă Executivul nu va găsi o soluţie la finalul procedurii de negociere ce se va derula până la 1 martie 2019, va renunţa să le majoreze.

Articolul precedentCine este Meng Wanzhou, femeia care ar putea reaprinde războiul dintre Trump şi China
Articolul următorVeste proastă pentru angajații cu 15 ani vechime. Guvernul îi lasă cu ochii în soare