Fondul Proprietatea acuză compania care se opune listării Engie SA

Ca urmare a deciziei recent luate de Adunarea Generală a Acționarilor Engie SA, din data de 28 noiembrie 2018, împotriva propunerii Fondului Proprietatea de listare a participației sale deținute în companie, Johan Meyer Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, și-a declarat nemulțumirea în privința acestui deznodământ.

„Fondul Proprietatea este dezamăgit de decizia luată de acționarul majoritar al companiei Engie SA, Romania Gas Holding B.V., de a se opune listării companiei. Statul român s-a abținut să voteze acest punct de pe ordinea de zi. Listarea ar fi reprezentat o oportunitate importantă pentru Engie SA de a dovedi că respectă cele mai înalte standarde de transparență, cerința obligatorie pentru orice companie cotată la bursă, în timp ce accesarea pieței de capital ar fi oferit un câștig major în plan reputațional pentru companie”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției Realitatea Financiară.

„Mai mult, listarea unei societăți mari, precum Engie SA, ar fi contribuit semnificativ la dezvoltarea pieței locale de capital, prin creșterea dimensiunii și lichidității sale, având în vedere că Fondul Proprietatea ar fi plasat întregul său pachet în oferta publică propusă. Aceasta ar fi oferit, de asemenea, statului român oportunitatea unui eveniment de lichiditate la IPO sau în orice alt moment viitor. Listarea propusă ar fi putut fi un nou pas înainte spre obținerea statutului de piață emergentă de către România, care ar fi benefic pentru toate companiile cotate la bursă, cât și pentru întreaga economie românească”, a adăugat Meyer.

Cu toate acestea, Meyer dorește să pară optimist în continuare: „Suntem încrezători că toate avantajele care decurg din listarea la bursă vor determina Engie SA și statul român să își reconsidere poziția în viitor”.

Acțiunile Fondul Proprietatea, listate la Bursa de Valori București, au închis sesiunea curentă de tranzacționare în creștere cu 0,11%, la 0,9410 lei.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Povestea afacerii româneşti care în doar trei ani a ajuns de la 10 angajaţi la peste 2000
Articolul următorCe nu a anticipat nici un analist economic din lume și nu convine Rusiei