Petrolul brut a scăzut joi pe piața SUA, pentru prima oară în ultimul an, sub 50 de dolari cel mai mic preț după mai bine de un.

Dacă în urmă cu două luni analiștii se întreceau în preziceri privind termenul până la care cotația petrolului va atinge 100 de dolari/baril iată ca azi discutăm despre un nivel minim neavut în vedere de vreun scenariu anterior.

înainte de revenirea pe un raport potrivit căruia Rusia ar fi dispusă să-și reducă producția.

Petroul brut a scăzut cu mai mult de 1% joi pana la 49,41 dolari / baril. Ultima dată când tranzacțiile bursiere au închis sub 50 de dolari a fost în 4 octombrie 2017. Până la jumătatea dimineții, prețul a revenit la peste 51 de dolari.

Revenirea cotațiilor peste nivelul de 50 de dolari/baril s-a produs după ce Agenția Reuters a difuzat știrea că Rusia a ajuns la concluzia că trebuie să își reducă producția în tandem cu Organizația Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol. Rusia făcea până acum opinie separată încercând să influențeze deciziile OPEC prin ”interpuși”, cum ar fi Iranul.

Investitorii sunt totuși îngrijorați de faptul că producția americană de petrol va crește, în timp ce economia mondială intră în declin. Pe măsură ce prețul petrolului a crescut la începutul acestui an, producția de țiței din SUA a crescut. Statele Unite au întrecut Arabia Saudită devenind cel mai mare producător de petrol din lume.

Prețurile benzinei din SUA au început, de asemenea, să scadă. Un galon de benzină a scăzut cu 30 de cenți în medie în ultima lună respectiv o scădere cu 11%.

Articolul precedentFondul Proprietatea acuză compania care se opune listării Engie SA
Articolul următorSărăcia la români: 4,6 milioane sunt afectați, mai ales în Oltenia și Moldova