Ședință de urgență la Guvern. Florin Cîțu i-a convocat pe vicepremierul Dan Barna și pe ministrul Proiectelor Europene – Cristian Ghinea la o discuție despre Planul Național de Relansare și Reziliență. Autoritățile trebuie să găsească rapid o soluție pentru ca documentul să poată fi trimis la Comisia europeană pentru aprobare.

România va cere Comisiei Europene să depună varianta finală a Planului Național de Redresare și Reziliență cu o lună mai târziu decât termenul anunțat inițial, a spus luni ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

„În discuția cu președintele, cu domnul Orban, cu domnul prim-ministru și cu cei doi vicepremieri, am convenit ca mâine, în convorbirea pe care o voi avea cu vicepreședintele Vestager al Comisiei Europene să mergem pe calendarul de depunere pentru 31 mai pentru PNRR”, a spus Cristian Ghinea.

Ghinea a participat luni la ședința de lucru convocată de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. La reuniune au participat și premierul Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor.

„Pariul meu este că vom avea mai multe state care vor trimite după 30 aprilie decât înainte, cel puțin acestea sunt informațiile pe care le am în acest moment”, a spus Ghinea, care a dat ca exemplu Bulgaria, Olanda, Finlanda sau Polonia drept țări care au anunțat deja că vor trimite după 30 aprilie.

Articolul precedentEfectele crizei: românii au economisit mai mult pentru că n-au mai avut pe ce cheltui banii
Articolul următorFlorin Cîțu merge la Bruxelles pentru negocieri legate de PNRR. Klaus Iohannis: Planul nu poate fi respins, nu e ca la BAC