Firmele care au datorii fiscale înregistrate ulterior declarării stării de urgenţă vor putea solicita eşalonarea plăţii acestora pe o perioadă de până la un an, a anunțat Ministerul Finanţelor.

„Facilitatea se acordă pe o perioadă 12 luni, pentru obligaţiile bugetare acumulate de la data intrării în starea de urgenţă (16 martie), cu condiţia ca debitorii să nu fi înregistrat obligaţii fiscale restante dinainte de starea de urgenţă. Eşalonarea se va acorda în termen de cel mult 5 zile, pe baza unei cereri la care se anexează propunerea de grafic, fără a fi necesară constituirea de garanţii”, a precizat ministerul Finanțelor, într-un comunicat. Ratele pot fi egale sau inegale, în funcţie de cum apreciază fiecare contribuabil în parte.

Cererile de eşalonare vor putea fi depuse până la data de 15 decembrie, iar  firmele care beneficiază de această măsură sunt obligate să achite la zi toate taxele şi impozitele apărute după primirea eşalonării. Eventualele sume suplimentare, rezultate din controale fiscale, pot fi și ele eșalonae. NU pot aplica pentru această facilitate companiile care se regăsesc în vreuna dintre procedurile de insolvenţă. 

 

Articolul precedentBulgaria a aderat la Uniunea bancară europeană în vederea adoptării euro
Articolul următorStatul român valorifică în premieră monede virtuale