Moneda digitală bitcoin ar putea rivaliza cu aurul, ceea ce ar impinge-o la valori de tranzacționare de până la 146.000 de dolari, potrivit unui document al băncii de investiții JP Morgan, citat de Reuters.

Potrivit comunicatului, interesul față de cea mai valoroasă criptomonedă din lume a crescut vertiginos pe fondul crizei generate de pandemie, investitorii privind bitcoin ca un garant împotriva inflației și o alternativă la dolarul în depreciere.

Așa se face că într-un interval de sase luni cotația criptomondei s-a triplat, ajungând la recordul de 34.800 de dolari, în 2 ianuarie.

„Competiția dintre bitcoin și aur a început deja în mintea noastră”, au scris bancherii de pe Wall Street într-un document în care citează retrageri de 7 miliarde de dolari din investițiile în aur și un influx de 3 miliarde de dolari în Grayscale Bitcoin Trust, o platformă de tranzacționare a criptomonedei, potrivit articolului citat de HotNews.

„Ținând cont de cât de mari sunt investițiile financiare în aur, o ieșire în masă din aur ca ‘monedă’ alternativă înseamnă un câștig major pentru bitcoin pe termen lung”, afirmă documentul JPM.

Bitcoin ar trebui să atingă un preț de aproape cinci ori mai mare, până la 146.000 de dolari, pentru a egala valoarea aurului sub formă de lingouri, monede și fonduri de pe bursă, precizează bancherii JPM.

Riscul este ca scenariu „maniei speculative” să ducă la creșterea prețului bitcoin între 50.000 și 100.000 de dolari, iar asemenea niveluri se vor dovedi nesustenabile până când moneda virtuală nu va depăși faza de volatilitate

 

Articolul precedentÎncepe curățenia în instituțiile de stat. Cine sunt primii angajați care vor fi disponibilizați
Articolul următorAvocatul Poporului vrea să știe dacă ANRE a explicat românilor ce înseamnă liberalizarea pieței de energie electrică