Familiile din Ungaria vor primi de la stat până la trei milioane de forinţi (9.693 de dolari) pentru renovarea locuinţei. Măsura face parte dintr-un plan mai amplu pentru stimularea economiei afectate de pandemie. 

”Familiile cu cel puţin un copil vor putea recupera jumătate din costurile lucrărilor de renovare, până la trei milioane de forinţi”, a anunțat ministrul pentru Familie, Katalin Novak. Sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei, renovarea băii sau bucătăriei, precum şi extinderea locuinţei.

O altă măsură anunțată recent de premierul Viktor Orban prevede reducerea TVA la 5% pentru proiectele de construcţii de locuinţe, până la finele lui 2022. În prezent, Ungaria are o rată standard TVA de 27%, cea mai mare din Uniunea Europeană.

Măsura privind reducerea TVA pentru construcții a mai fost în vigoare în perioada 2016-2019 și a generat o creștere economică de 4%-5%, notează Agerpres. Potrivit analiștilor, pe ansamblul întregului an, PIB-ul Ungariei ar urma să înregistreze o scădere cuprinsă între 5% și 7%.

Articolul precedentComisarul european pentru buget vine la București. Cu cine se va întâlni Johannes Hahn
Articolul următorJumătate din angajații TAROM, trimiși în șomaj tehnic, restul au salariul redus