Familiile din Ungaria vor primi de la stat până la 9.700 de dolari pentru renovarea locuinţei

Familiile din Ungaria vor primi de la stat până la trei milioane de forinţi (9.693 de dolari) pentru renovarea locuinţei. Măsura face parte dintr-un plan mai amplu pentru stimularea economiei afectate de pandemie. 

”Familiile cu cel puţin un copil vor putea recupera jumătate din costurile lucrărilor de renovare, până la trei milioane de forinţi”, a anunțat ministrul pentru Familie, Katalin Novak. Sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei, renovarea băii sau bucătăriei, precum şi extinderea locuinţei.

O altă măsură anunțată recent de premierul Viktor Orban prevede reducerea TVA la 5% pentru proiectele de construcţii de locuinţe, până la finele lui 2022. În prezent, Ungaria are o rată standard TVA de 27%, cea mai mare din Uniunea Europeană.

Măsura privind reducerea TVA pentru construcții a mai fost în vigoare în perioada 2016-2019 și a generat o creștere economică de 4%-5%, notează Agerpres. Potrivit analiștilor, pe ansamblul întregului an, PIB-ul Ungariei ar urma să înregistreze o scădere cuprinsă între 5% și 7%.

Articolul precedentComisarul european pentru buget vine la București. Cu cine se va întâlni Johannes Hahn
Articolul următorJumătate din angajații TAROM, trimiși în șomaj tehnic, restul au salariul redus