Noile taxe impuse companiilor din energie pun în dificultate dezvoltarea perimetrului Midia pentru Black Sea Oil & Gas, compania care deţine concesiunea din Marea Neagră şi a fost autorizată de către Ministerul Enegiei să înceapă exploatrea offshore, anunţă Reuters. 

Black Sea Oil & Gas , controlată de fondul de investiţii Carlyle Group LP, a descoperit două sonde care ar putea furniza 10 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar producţia ar putea începe în 2020. Decizia este însă amânată, după apariţia OUG 114/ 2018 care impune o taxă de 2% din veniturile companiilor din energie şi plafonează preţurile gazelor.

„Impactul acestor schimbări legislative asupra planurilor noastre de investiţii este extrem de negativ. Capacitatea de a lua o decizie finală este afect”, a declarat Reuters Mark Beacom, directorul executiv al Black Sea Oil & Gas

Plafonarea preţului gazelor afectează încrederea investitorului că a fi producător în România nu va duce la dezavantaje în raport cu investiţiile din alte ţări, a mai spus Beacom.

În octombrie, şi Petrom a amânat decizia de investiţie la blocul Neptun din Marea Neagră, un joint-venture cu ExxonMobil.

Articolul precedentCompania care operează bursa din Londra a deschis birouri la București
Articolul următorGuvernul lansează operațiunea „Tezaur” ca să subscrie sumele pe care nu le-a putut obține de la bănci