London Stock Exchange Group (LSEG), compania care oprează bursa londoneză, a inaugurat, vineri, centrul de servicii din Bucureşti. Noul centru îşi propune să ajungă la 500 de angajaţi.

Sunt fericit că Bucureştiul va găzdui noul centru de servicii care va oferi locuri de muncă pentru 500 de români. Marea Britanie s-a construit pe comerţ liber. După ce ieşim din UE vrem să păstrăm relaţiile comerciale cu România, chiar să le adâncim. Ţările noastre au un istoric de comerţ încă din secolul XVI. Peste 5.000 de companii britanice au investit în România, iar România trimite spre Marea Britanie bunuri valoroase precum maşinile Dacia sau maşinile Ford”, a spus Jeremy Hunt, ministrul britanic de externe, prezent la evenimentul de lansare, scrie Zf.ro

Centrul de servicii din Bucureşti se va concentra pe dezvoltarea şi gestionarea soluţiilor tehnologice de înaltă performanţă pentru tranzacţionare, supravegherea pieţelor şi sisteme posttranzacţionare pentru 40 de organizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

„Decizia de a pune hub-ul aici reflectă calităţile României, şi-anume forţa de muncă bine calificată, un sistem educaţional solid şi o infrastructură bună. Acestea sunt lucruri care transformă România într-o destinaţie foarte bună”, a spus David Schwimmer, bancherul american care ocupă poziţia de CEO al LSEG din aprilie 2018, când l-a înlocuit pe Xavier Rolet.

Le eveniment au fost prezenţi ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, şi vicepremierul Ana Birchall.

London Stock Exchange Technology dezvoltă şi gestionează soluţii tehnologice de înaltă performanţă pentru tranzacţionare, supravegherea pieţelor şi sisteme posttranzacţionare pentru 40 de organizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

Grupul are sediul-mamă în Marea Britanie şi dezvoltă activităţi în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, cu un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi şi venituri anuale de 2 miliarde de lire sterline.

Articolul precedentBVB a închis în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii
Articolul următorExploatarea gazelor din Marea Neagră, ameninţată de taxarea companiilor din energie