PSD ar urma să le propună partenerilor de coaliție de la PNL o majorare cu 10% a pensiilor, potrivit surselor politice citate de Realitatea Plus. Social-democrații ar fi ajuns la concluzia că marja respectivă de creștere ar fi sustenabilă.

Potrivi surselor Realitatea Plus, PSD ar fi luat în calcul 3 scenarii privind majorarea pensiilor: cu puțin peste 5%, ceea ce ar fi însemnat, practic, ajustarea în funcție de rata inflației de anul trecut, cu 10% și cu 15%. Ultima variantă a fost considerată total nesustenabilă, așa încât scenariul principal a rămas cel al unei majorări cu 10%.

În această variantă, valoarea punctului de pensie ar urma să ajungă la 1774 lei, iar pensia minimă ar crește de la 1.000 la 1.100 de lei. De pensia minimă beneficiază, în prezent, aproximativ 1 milion de români. 

Potrivit Realitatea Plus, în acest moment discuțiile privind majorarea pensiilor sunt vehiculate doar în spațiul public, iar PSD și PNL ar urma să le analizeze, cu cifrele în fața, cel mai probabil la proxima ședință a Coaliției de guvernământ, ce va avea loc săptămâna viitoare.

Articolul precedentGazprom nu mai repornește ROBINETUL Nord Stream 1. Livrările spre Europa trebuiau reluate sâmbătă
Articolul următorOUG privind plafonarea prețurilor energie, o decizie „CINICĂ”. Companiile de utilități se tem de un DEZASTRU