Profesorul Anton Hadăr a calculat în emisiunea 100% de la Realitatea PLUS câți bani s-a împrumutat România și se va împrumuta în anii 2020 și 2021 și ce înseamnă datoriile făcute și viitoare pentru fiecare român care lucrează. 

„Din datele pe care le-am găsit eu, se pare că suma e undeva la 43 de miliarde de euro fără dobânzi. 25 de miliarde de euro au fost împrumutați în 2020. Atenție, este cu 5 miliarde de euro mai mult decât cea mai criticată și discutată operațiune similară de acum 12 ani. Apoi vreo 3,5 miliarde s-au împrumutat anul acesta pe eurobonduri. Apoi punem cele 15 miliarde pe care trebuie să le împrumutăm la pachet cu PNRR (n.r. Planul Național de Redresare și Reziliență). Deci, dacă lucrurile stau așa, ar ieși 43,5 miliarde de euro. Dacă punem o dobândă medie de 3%, avem 44,8 miliarde de euro”, a declarat liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr.

„Împrumutul de 44,8 miliarde de euro vor fi plătit de cei 6 milioane de salariați, populația activă. Vor plăti în 8 ani, în media, că mai sunt și împrumuturi din ani diferiți. Haideți să vedem care e suma care revine unui cetățean: 933 de euro – 77,7 euro pe lună împărțit la 30 de zile cât are o lună, 2,6 euro pe zi”, a concluzionat Hadăr.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPatru din zece români iau în calcul să-și schimbe furnizorul de energie electrică
Articolul următorGestul lui Ronaldo de a schimba 2 sticle de Coca Cola cu una de apă minerală la o conferință de presă a provocat o pierde bursieră de 4 miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau