Patru din zece consumatori români iar în calcul posibilitatea de a-și schimba furnizorul de energie electrică, a afirmat, marţi, Remus Ştefureac, director INSCOP.

„40% dintre respondenţi iau în considerare posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrică. Cred că este un procent important şi, în contextul dezbaterilor din ultima vreme din spaţiul public, acest lucru înseamnă o conectare mai bună la informaţii privind tarifele. De asemenea, 36% dintre respondenţi indică intenţia de a-şi schimba furnizorul de gaze”, a spus Ştefureac.

Cei mai mulţi dintre românii care intenționează să-și schimbe furnziorii de electricitate au studii superioare, trăiesc în mediul urban binee dezvolalt, precum Bucureşti sau regiunea Vest, şi reprezintă o populaţie activă, cu vârsta între 30 şi 44 de ani.

Cei intervievați mai cred, în proporţie de peste 78%, că statul ar trebui să păstreze controlul la companiile energetice unde este acţionar majoritar, mai arată sondajul INSCOP.

Totodată, 65,9% dintre românii sunt de acord ca statul român să dezvolte producţia de energie din surse nucleare.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-13 mai 2021, pe un eşantion de 1.056 de persoane şi are un grad de eroare de plus/minus 3%.

Articolul precedentDecizie FINALĂ a deputaților: Alocațiile de stat pentru copii NU vor fi majorate în acest an, de la 1 iulie
Articolul următorCâți bani va plăti fiecare român pentru împrumuturile din 2020 și 2021