Compania despre care Cozmin Gușă spune că va investi 50 de milioane de dolari în presa din România, Ellaal Goldberg, anunță printr-un comunicat de presă că începe programul de investiții. Compania transmisese, recent, că se află deja în negocieri avansate și anunța că dispun de fondurile pentru finanțarea primelor proiecte selectate.

Ellaal Goldberg spune că este interesată de investiții în mass media locale, regionale și naționale – televiziuni, radiouri și media online. Compania susține că va avea la dispoziție, în primul an, 20 de milioane de dolari din cele 50 de milioane anunțate.

„Oferta noastră se adresează societăților mass media ce acționează atât pe piața națională, cât și pe cea regională sau locală, și vizează televiziuni, radiouri, respectiv site-uri de internet dedicate informării cetățenilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ellaal Goldberg SA.

„Proprietarii societăților mass media interesate sunt invitați să ne transmită printr-o scurtă scrisoare de prezentare intenția lor de a se asocia cu Ellaal Goldberg SA. Cererile vor fi analizate de către echipa executivă Ellaal Golberg în condiții de confidențialitate, apoi vor fi transmise, împreună cu alte documente furnizate de potențialii parteneri, spre expertizare membrilor Media Board, care vor susține sau nu oportunitatea investiției”, conform sursei citate.

Ellaal Goldberg a anunțat că banii vor fi alocați prin decizii ale unui board format din patru membri, dintre care unul nu a fost încă numit oficial. Celalți trei sunt Gozmin Gușă (Realitatea TV), Mark Robertson – președintele Potomac Global Advisors, respectiv Lucian Sarb.

Acesta din urmă a fost, din 2009 până luna trecută , Chief Content Officer la televiziunea europeană Euronews. Anterior, el a lucrat ca director editorial al fostului canal de televiziune The Money Channel, iar înainte de aceasta a condus departamentul de știri al TVR, sub guvernul Năstase, când Televiziunea publică manifesta obediență totală față de autorități.

Cozmin Gușă spunea, într-un pentru HotNews.ro de luna trecută, că singurul criteriu impus celor interesați de investiții Ellaal „este ca strategia jurnalistică a entităților respective să fie conformă cu valorile de tip euroatlantic”.

Articolul precedentStatul vrea peste 90% din profitul Transgaz, care își blochează investițiile strategice
Articolul următorCaz penal in SUA: manipulare de preț pentru Bitcoin

Comments are closed.