Reprezentantii Transgaz sustin ca va fi imposibila finantarea proiectelor strategice ale companiei daca peste 90% din profit va merge catre actionari sub forma de dividende, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei.

Ministerul Economiei, cere peste repartizarea profitului în proporție de peste 90% către dividende, la fel ca și anul trecut pentru a putea să-și finanțeze deficitul bugetar. În același timp, compania susține că blochează proiecte de investiții strategice pentru dezvoltare și modernizare. Din acest motiv nu-și poate permite să acorde dividende mai mari de 50,8% din profitul net.

Consiliul de Administratie al companiei argumenteaza ca, potrivit unui memorandum din 8 februarie 2018, reprezentantii statului pot propune ca peste 90% din profit sa fie acordat actionarilor, insa explica faptul ca „punerea in aplicare a prevederilor memorandumului poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanta proiecte de dezvoltare strategice cu incadrare in termenele de indatorare impuse prin contractele de finantare”.

Atat statul, cat si compania au avut aceleasi solicitari si la sedinta anterioara a actionarilor, din 27 aprilie.

La acea data, AGA nu a aprobat nici propunerea Consiliului de Administratie de a se acorda un dividend de 25,22 lei pe actiune, nici pe cea a Ministerului Economiei, privind acordarea unui dividend de 45,38 lei pe actiune.

AGA a solicitat societatii convocarea in regim de urgenta a unei noi sedinte pe acest subiect.

Transgaz a avut anul trecut un profit net de 582 milioane de lei.

Articolul precedentPrudență, prudență la BNR, dar inflația tot a crescut
Articolul următorEllaal Goldberg SA demarează programul de investiții în mass media românească

Comments are closed.