Comisarul european Corina Crețu a aprobat investiții de 59 milioane euro pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre – Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanța, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României.

„Proiectul va permite o mai bună exploatare a potențialului uriaș de care dispune traficul fluvial în ceea ce privește schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României și, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reunește nouă state membre ale UE și alte cinci țări vecine”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu în legătură cu noul proiect de investiții.

După finalizarea acestor lucrări de investiții traficul fluvial va crește cu 50%, odată cu îmbunătățirea gradului de siguranță a navigației și protecția la inundații.

Cele două canale de navigație fac parte din rețeaua transeuropeană de transport, secțiunea ce leagă fluviile Rin și Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021.

Articolul precedentDaca nu vine BMW, vin turcii: proiect greenfield de 10 mil euro în sectorul auto
Articolul următorANAF pregătește noi mecanisme de executare silită a firmelor

Comments are closed.