Compania turcească Doğu Pres, cu activitate în domeniul proiectării și producerii de componente auto, va realiza la Iași o investiție de 10 milioane de euro, într-un proiect de tip greenfield.

Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină. Proiectul prevede realizarea unei hale de producție de 10.000 mp, pe o suprafață totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiției. Pentru etapa a doua, compania dorește să investească în producția de pompe auto de diverse tipuri, potrivit unui comunicat remis Realitatea Financiară.

România a fost selectată ca destinație finală pentru realizarea investiției în urma unui studiu realizat de compania turcească pe parcursul a 12 luni în mai multe țări din regiune.

”Investiția din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de muncă și dezvoltarea pe orizontală a economiei locale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat demonstrează, cu fiecare proiect atras, că este un partener de încredere, însoțind investitorii pe întreaga perioadă de derulare a proiectului, de la primul contact până la transformarea intenției într-o poveste de succes”, a declarat Ștefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Declarații Vasile Asandei, Director ADR-NE:

“Prin sosirea companiei Doğu Pres în Iași cu un proiect de investiție important în domeniul componentelor auto, practic se demonstrează încă o dată atractivitatea Regiunii de Nord Est a țării și pentru proiectele de producție, având în vedere că majoritatea investițiilor străine recente în Iași s-au concentrat pe domeniul IT. Observăm că această zonă a țării a devenit tot mai interesantă, având în vedere dificultatea de a găsi forță de muncă în partea de Vest a țării. De asemenea, aș dori să amintesc și câțiva factori care contribuie la creșterea atractivității Regiunii de Nord-Est: grad ridicat al populației active, costuri foarte competitive, disponibilitatea facilităților de tip greenfield sau brownfield, varietate lingvistică, iar lista continuă. Printr-un parteneriat strâns cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ne dorim ca aceste rezultate să fie din ce în ce mai numeroase în întreaga Regiune de Nord Est”, a spus Vasile Asandei, Director ADR-NE.

Declarații ale Consiliului de Administrație al Doğu Pres:

„Doğu Pres a ales România din mai multe motive, în primul rând pentru că ne dorim să fim amplasați în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienții noștri. Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investițiile, susținerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est și a autorităților locale, precum și posibilitatea de a găsi forța de muncă calificată au determinat luarea deciziei în favoarea României și selectarea Iașiului”, arată reprezentanți ai Consiliului de Administrație al Doğu Pres.

Gigantul auto german BMW a anunţat că va investi peste 1 miliard de euro în construirea unei fabrici la Debrecen, în Ungaria, la doar 40 de km de granița cu România.

Este al cincilea producător auto major care își deschide fabrică în Ungaria, după Daimler AG, Audi-Volkswagen, Peugeot-PSA Group și Suzuki Motor Corp.

În iunie, Mercedes-Benz, divizia de lux a grupului auto german Daimler, a început construcţia celei de-a doua fabrici din Ungaria, realizată cu o investiţie de un miliard de euro, care va crea 2.500 de noi locuri de muncă.

Articolul precedentLeul se depreciază cu 0,38% până la 4,64 lei/euro
Articolul următorEcluzele de pe canalele Dunăre – Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă, modernizate cu fonduri europene

Comments are closed.