În timp ce guvernul a înghețat salariile în sistemul public la începutul anului, un bugetar se află printre cei mai bine plătiți angajați din România. Este vorba de Traian Halalai, președintele EximBank, instituție la care statul deține 95% din acțiuni. Potrivit declarației sale de avere, acesta a fost plătit de statul român, anul trecut, cu peste 105.000 lei pe lună. 

Spre comparație, președintele României câștigă 15.000 de lei pe lună, adică de aproape 10 ori mai puțin. Halalai este președinte Executiv al EximBank din 2015, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit declarației de avere, președintele executiv al EximBank a beneficiat în anul fiscal 2020 de un contract de mandat remunerat cu 1,03 milioane de lei, plus încă 258.000 de lei de la comitetul interministerial de garantare și asigurare.

Pe de altă parte, în 2020, în plină criză pandemică, Eximbank a înregistrat o creștere spectaculoasă a activelor, de 52%. Pentru comparație, pe locul secund se află a doua bancă în care statul este majoritar, CEC Bank, cu o creștere de 28,5%, potrivit wall-street.ro.

Articolul precedentA trecut o săptămână, Florin Cîțu continuă să se laude cu creșterea economică de 13,6%
Articolul următorImpas în Coaliție. Rectificarea bugetară, blocată între PNDL 3 și desființarea SIIJ