Coalitia de guvernare și rectificarea bugetară sunt blocate de proiectul care prevede alocări de fonduri pentru administrațiile locale. Potrivit surselor Realitatea PLUS, premierul a spus ferm că nu cedează șantajului venit din partea USR de a susține proiectul PNDL 3 în schimbul desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. 

Potrivit unor surse politice, ședința Coaliției a fost una extrem de tensionată și nu s-a ajuns la un consens privind proiectul Planului Național de Dezvoltare Locala (PNDL) 3, intitulat „Anghel Saligny”.

USR Plus a venit cu propuneri legate de standardele de cost și eliminarea acelor proiecte care au fost și în PNDL 1 și PNDL 2, dar au stadiul de realizare zero.

Potrivit Realitatea Plus, liderii formațiunii conduse de Dacian Cioloș și Dan Barna au readus în discuție ritmul lent în care evoluează desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Întrebat dacă USR PLUS a condiţionat sprijinirea PNDL 3 de trecerea proiectului privind desfiinţarea SIIJ, chiar liderul PNL Ludovic Orban a declarat că „n-ar vrea să înţeleg aşa discuţiile”.

Blocajul legat de cele 3 proicte poate influența negativ chiar și rectificarea bugetară, pentru că o parte din sumele prevăzute în programul PNDL 3 „Anghel Saligny” ar urma să fie incluse în proiectul de rectificare ce ar trebui  prezentat vineri.

 

Articolul precedentDublă măsură în guvern: austeritate pentru bugetari cu salarii mici, venituri uriașe pentru șefi
Articolul următorMetrorex a pierdut definitiv procesul cu sindicatul lui Ion Rădoi, salariile trebuie să crească cu 18%