Două companii elvețiene din industria chimică sunt cercetate pentru concentrare economică

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care companiile elvețiene Omya (Schweiz) AG şi Tunica AG preiu preiau Stera Chemicals S.R.L., considerând că această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, arată un comunicat al CC.

Omya (Schweiz) AG şi Tunica AG fac parte din grupul Omya, entitate comercială cu capital
privat cu sediul în Elveţia, şi sunt active în producţia şi comercializarea de minerale industriale, mai precis de carbonat de calciu şi dolomită şi în distribuţia de produse chimice de specialitate.

Grupul Omya este prezent pe piaţa din România prin Omya Calcita S.R.L., companie implicată, în principal, în producţia de carbonat de calciu.

Stera Chemicals S.R.L. este distribuitor de produse chimice utilizate ca materii prime în
sectoarele cauciucului şi maselor plastice, vopselurilor şi produselor de acoperire, cosmeticelor şi detergenţilor, alimentar, pigmenţilor şi construcţiilor, petrolului şi gazelor şi cel al cernelurilor şi adezivilor.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o
concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă
controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se precizează în comunicat.

Potrivit comunicatului, Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Articolul precedentRăzboiul comercial dintre China și SUA va pleca de la 200 de miliarde dolari
Articolul următorFirma ta respectă egalitatea de gen? Ce te obligă legea

Comments are closed.