Dezvoltatorul AFI Europe România a achiziționat noi terenuri pentru extindere

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe România a cumpărat noi terenuri adiacente mall-ului Afi Palace Cotroceni, într-un proiect de extindere a centrului comercial.

După ce în iunie grupul israelian a preluat o parcelă de 43.000 metri pătrați în apropierea mall-ului, cu 23 milioane euro, acum a semnat o înțelegere pentru achiziția unui teren de 3.451 metri pătrați, tranzacție de 7,4 milioane de euro în curs de due diligence.

Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 metri pătrați AFI Cotroceni.

Găzduiește magazine pentru zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, dar și o zonă de entertainment. Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitală este principalul activ al grupului AFI Europe România.

La finele lunii iunie a acestui an, AFI Cotroceni a fost evaluat la 545,5 milioane de euro, față de 501,49 milioane de euro în decembrie 2017.

Pe lângă centrul comercial AFI Cotroceni, compania mai deține parcul de birouri AFI Park din București și centrul comercial AFI Ploiești. De asemenea, AFI Europe dezvoltă un centru comercial la Brașov și unul de birouri în București.

AFI Europe a anunțat rezultatele financiare aferente primei jumătăți a anului. iar în România a raportat venituri din închirieri de aproape 25,7 milioane de euro, în creștere de la 23,8 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Articolul precedentO sesiune 2 în 1: record istoric pentru indicele S&P500 dar și cea mai lungă perioadă de creștere pentru Wall-Street
Articolul următor1 septembrie, termen limită. Firmele, obligate să aibă case de marcat cu jurnal electronic

Comments are closed.