În iluzia că va putea reduce evaziunea fiscală, Ministerul Finanțelor vine cu măsuri ultimative la adresa companiilor mari, mijlocii și mici, uitând de marea evaziune a comercianților din Obor, de vânzătorii de la colțul străzii de țigări de contrabandă și, ce e mai grav, de sustragerea de la plata TVA, prin diverse artificii contabile.

Într-o postare pe Facebook (!!??) MFP a nunță că ”până la 1 septembrie 2018 contribuabilii mari sau mijlocii trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic”.

Pe data de 24 mai acest an a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2018 potrivit căreia operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, după cum urmează:

Până la 1 septembrie 2018 în loc de 1 iunie 2018, în cazul contribuabililor mari sau mijlocii;
iar în cazul contribuabililor mici până la 1 noiembrie 2018 în loc de 1 august 2018.

Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale, iar procesul de implementare a aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic este în plină desfășurare.

Mai marii ministerului afirmă că ”pentru reducerea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corect pentru toți contribuabilii, Ministerul Finanțelor Publice va implementa la nivel național noul sistem de case de marcat”.

”În acest sens, solicităm tuturor celor implicați în acest proces să intensifice eforturile pentru finalizarea operațiunilor de avizare tehnică, fiscalizare, instalare și punere în exploatare a noilor aparate de marcat”, arată postarea MFP.

Intenția Ministerului Finanțelor Publice, potrivit afirmațiilor oficiale, este ca acest proces să se deruleze fără afectarea activității operatorilor economici, urmând ca, până la finalizarea implementării noilor aparate de marcat, organele de control abilitate să deruleze o serie de acțiuni de tip preventiv și de îndrumare.

Articolul precedentDezvoltatorul AFI Europe România a achiziționat noi terenuri pentru extindere
Articolul următorRetailerul CEL.ro, vînzări în creștere cu 30 % în S 1

Comments are closed.