Depozitarul Central distribuie sumele aferente cuponului 1 pentru titlurile de stat Fidelis

  Depozitarul Central a început, de joi, distribuirea sumelor de bani aferente cuponului 1 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor în cadrul programului Fidelis. Potrivit unui comunicat al DC, valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 1,85 euro.

  Deţinătorii de titluri de stat care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 12 septembrie 2023.

  Deţinătorii de titluri de stat îşi pot încasa sumele de bani aferente cuponului 1 în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

  Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

  Articolul precedentMinistrul Finanțelor, despre limitarea plăţilor cash la 2.000 de lei: „Avem instrumente de plată moderne, haideţi să apelăm la ele”
  Articolul următorCCR a amânat din nou decizia finală privind cumulul pensiei cu salariul