Washington DC, 13 octombrie 2023: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban și secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi, au participat în data de 13 octombrie a.c. la o întâlnire oficială cu directorul Biroului pentru Europa Centrală și de Sud-Est al Departamentului de Comerț al Statelor Unite ale Americii (SUA), dna. Doreen Parekh.

În cadrul acestei întâlniri au fost abordate subiecte cu privire la cooperarea comercială dintre cele două state, pe de o parte și colaborarea dintre CCIR și Departamentul de Comerț al SUA, pe de altă parte, în cadrul dezvoltării componentei economice a parteneriatului strategic bilateral.

„CCIR are o relație de colaborare strânsă cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București și, implicit, cu Departamentul de Comerț al SUA, dezvoltând de-a lungul timpului o serie de proiecte comune în sprijinul comunității de afaceri din România. Select USA, programul destinat companiilor românești interesate să-și extindă operațiunile pe piața americană, este numai unul dintre exemple, iar faptul că România a avut o prezență absolut impresionantă la precedentul Summit de Investiții Select USA reprezintă rezultatul acestui efort comun. Misiunea noastră este de a sprijini internaționalizarea business-ului românesc și de a trece și la etapa de export de servicii. Vreau să asigur Departamentul de Comerț al SUA de tot suportul CCIR în dezvoltarea proiectelor comune, suport pe care îl vom oferi necondiționat ca și până acum”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

„CCIR și-a dovedit de-a lungul timpului relevanța în ceea ce privește sprijinirea companiilor americane interesate să dezvolte proiecte mari în România, iar Departamentul de Comerț al SUA consideră organizația dumneavoastră un adevărat partener al oamenilor de afaceri americani. În acest sens, în luna noiembrie a acestui an ne dorim ca împreună cu CCIR să organizăm, la București, o misiune economică la care să participe peste 20 de companii din SUA, interesate să investească în România. CCIR dispune de toate resursele pentru ca acest eveniment să devină unul de succes pentru antreprenorii din ambele state.”, a declarat directorul Biroului pentru Europa Centrală și de Sud-Est al Departamentului de Comerț al Statelor Unite ale Americii (SUA), dna. Doreen Parekh.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPeste 10.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primele opt luni din 2023
Articolul următorMinistrul Energie spune că trecem iarna fără impoturi de gaze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau