Un sondaj comandat de Asociația pentru Pensiile Administrate Privat (APAPR) relevă că românii mediul politic reprezentat de Parlament, Guvern și Partidele politice.

Băncile se bucură de o încredere mai mare din partea românilor decât Guvernul. Conform unui studiu dat publicității ieri de către APAR 27% dintre repondenții la un studiu au indicat că au încrederea în bănci. În același  în Parlament au încredere doar 15% dintre români. De Același procent de încredere este atribuit Guvernului și numai 9% dintre români se încred în partidele politice.

Companiile private non financiare 42% și administratorii fondurilor de pensii private au un credit de încredere mai mare decât băncile. Procentul cel mai mic este consemnat în dreptul societăților de asigurări – 26%.

Studiu sociologic național, pe un eșantion de 907 persoane, Intre 20 și 55 de ani, și are un grad de încredere de 95%. Studiul care a evaluat atitudinile și percepțiile cu privire la Pilonul II de pensii, a fost realizat la solicitarea APAR, de către compania de cercetare ISRA CENTER.

Pilonul II este perceput drept un instrument de economisire transparent și se bucură de încredere în rândul populației. 55% dintre participanții la studiu au declarat că au încredere că administratorii fondurilor de pensii investesc optim contribuțiile lor.

Pilonul II de pensii este văzut de către Guvernul PSD-ALDE ca un concurent pentru sistemul de pensii de stat. De aceea în ultimii doi ani mediul politic a dus o adevărată campanie de convingere a populației de inutilitatea fondurilor private obligatorii.

Pentru ca redirecționarea contribuțiilor angajaților de la fondurile private obligatorii către sistemul de stat nu era posibilă sub forma unei naționalizări, s-a mers pe varianta limitării contribuțiilor actuale ale angajaților, astfel încât să fie afectată rentabilitatea plasamentelor fondurilor private de pensii.

 

 

Articolul precedent”Taurul” revine în forță pe Wall Street: Indicele Dow Jones, salt cu 500 puncte într-o zi
Articolul următorBreșa de securitate a Facebook a afectat 3 milioane de utilizatori în Europa

Comments are closed.