”Taurul” revine în forță pe Wall Street: Indicele Dow Jones, salt cu 500 puncte într-o zi

Acțiunile americane s-au apreciat, în sesiunea de marți, în urma rapoartelor pozitive publicate de companii importante, printre care UnitedHealth și Goldman Sachs, dar și a datelor economice solide, recâștigând astfel o mare parte din terenul pierdut în urma valului recent de scăderi.

Pe Wall Street, cei trei indici majori, Dow Jones, S&P500 și Nasdaq Composite au câștigat peste 2%, în timp ce indicele Nasdaq100 a crescut cu aproape 3 procente.

Sectorul de tehnologie, cel care a fost puternic afectat de valul recent de ordine de vânzare, condus la câștiguri ale indicilor deoarece toate cele 11 subsectoare majore au înregistrat dinamici pozitive.

Câștigurile au marcat o redresare importantă a pieței de capital nord-americane. Săptămâna trecuta, S&P500 a înregistrat cea mai mare scădere săptămânală din luna martie, ca urmare a o creșterilor randamentelor obligațiunilor și a preocupări proaspete legate de tensiunile comerciale globale.

Graficul zilnic al indicelui S&P500, sursa: tradingeconomics.com

Investitorii se așteaptă la un trimestru puternic din punctul de vedere al profiturilor corporațiilor, sperând că rapoartele financiare ale acestora să poată calma nervozitățile prezente în piață în urma preocupărilor legate de războiul tarifelor vamale și al randamentelor ridicate ale obligațiunilor, conform Reuters . Câștigurile trimestriale pentrue pentru companiile ce fac parte din indicele S&P500 sunt de așteptat să crească cu 21,8%, potrivit datelor furnizate de Refinitiv.

Goldman Sachs și Morgan Stanley au raportat profituri trimestriale mai bune decât așteptările din piață, ajutate atât de diviziile de trading căt și din zona de subscrieri de acțiuni, încheind astfel un trimestru puternic pentru marile bănci din Statele Unite. Acțiunile Goldman au crescut cu 2,4%, în timp ce acțiunile Morgan Stanley au crescut cu 5,3%.

În sectorul de asistență medicală, acțiunile societății Johnson & Johnson au crescut cu 1,5%, în timp ce grupul asigurător UnitedHealth Group a câștigat 4,0% după publicarea rapoartele financiare trimestriale.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 6%, la 276,5 dolari, în urma faptului că un complet de judecată american a aprobat, marți, înțelegerea dintre SEC (Securities and Exchange Commission, ASF-ul din Statele Unite) pe de o parte și Tesla Inc. și directorul executiv al acesteia, Elon Musk, pe de altă parte, în legătură cu tweet-urile acestuia în care promitea să delisteze compania, semnalând astfel încetarea unei perioade tumultuoase pentru investitorii în celebrul producător de mașini electrice.

Articolul precedentGoogle va cere bani producătorilor de telefoane pentru includerea aplicațiilor sale
Articolul următorPragmatism sau lehamite? Românii au mai mare încredere în bănci decât în Guvern (sondaj)

Comments are closed.