Zi importantă la Banca Națională – joi a avut loc o nouă ședință de politică monetară în care s-au luat în discuție dobânda-cheie și nivelurile RMO.

 

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României s-a întâlnit joi într-o nouă şedinţă pe probleme de politică monetară.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, în şedinţa din 3 octombrie 2019 Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 la sută pe an;
  • Menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilității de creditare la 3,50 la sută pe an;
  • Păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

La şedinţa precedentă, din 5 august, CA al BNR a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA a mai decis, în august, şi menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an.

Dobânda de politică monetară este menţinută la nivelul de 2,5% din luna mai a anului trecut.

Articolul precedentLună neagră pentru industria românească. Prețurile cresc, activitatea scade
Articolul următorCare sunt micile afaceri independente pe care le preferă românii. Studiu Metro