Afacerile independente, încurajate de consumatori

Românii apreciază diversitatea produselor realizate local, de aceea încurajează afacerile mici și mijlocii să se dezvolte în regiune. Concluzia apare în cel mai recent sondaj al lanțului de retail Metro.

 

Românii preferă să cumpere de la afaceri locale, în locul marilor rețele de comerț. 47% dintre consumatorii intervievați au afirmat că afacerile independente au un impact major asupra stilulului lor de viață, iar 91% dintre respondenți își doresc mai multe afaceri independente în oraș.

Mulți români apreciază afacerile independente mai ales datorită calității, acesta fiind principalul criteriu pentru care aleg produse și servicii locale (58%), alături de modul profesional de servire a clientului (52%).

Potrivit studiului Metro, peste jumătate din consumatori (52%) aleg afacerile care acționează sustenabil. În total, 37% dintre consumatorii intervievați preferă să cumpere de la afacerile independente în locul marilor lanțuri de furnizori.

Românii apreciază diversitatea produselor realizate local, de aceea încurajează afacerile mici și mijlocii să se dezvolte în regiune. Acest lucru este confirmat de cei 42% dintre consumatorii intervievați. 59% dintre români apreciază, de asemenea, și susținerea pe care afacerile independente o acordă producătorilor locali.

Serviciile personalizate furnizate de companiile independente sunt preferate de aproape jumătate dintre români (46%). Potrivit studiului, aproape unul din doi respondenți este de părere că afacerile independente oferă, în general, cele mai potrivite servicii pentru stilului lor de viață.

Ce afaceri locale știu clienții români

Peste jumătate dintre românii intervievați (64%) au spus că preferă saloane de înfrumusețare și frizeriile locale în locul marilor lanțuri. De asemenea, micile restaurante, cafenele, baruri (50%), dar și florăriile (55%) sunt aproape la fel de populare în rândul clienților români.

Și antreprenorii români sunt foarte optimiști, potrivit studului Metro. Astfel, 89% dintre ei au spus că ar deschide din nou o afacere, deși 39% dintre aceștia se tem că venitul ar fi unul instabil, unul din trei (31%) ar depune foarte mult efort pentru o nouă afacere și aproape jumătate (45%) consideră că taxele sunt o povară.

Articolul precedentBNR lasă neschimbată dobânda-cheie, pentru a 10-a oară consecutiv
Articolul următorIsărescu spune că leul nu este pe fundul prăpastiei