Ministrul Muncii – Marius Budăi explică de ce s-a decis majorarea salariilor bugetarilor. Principalul motiv enunțat de ministrul Muncii este explozia prețurilor, care i-a afectat și pe angajații la stat, în egală măsură ca și pe cei care lucrează la privat.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că a fost nevoie de majorarea salariilor la stat, pentru că și bugetarii, ca și cei din domeniul privat, au fost afectați de criza energetica și creșterea prețurilor.

Întrebat care este Impactul bugetar pentru majorările salariilor celor care lucrează la stat este de „puțin peste 2 miliarde până la sfârșit de an”, a mai precizat Marius Budăi, potrivit Gândul.ro.

Ministrul Muncii a vorbit însă despre diferența ce se face între cei care muncesc la privat și cei care lucrează la stat și a susținut că nu este constructiv pentru societate sa punem categorii de cetățeni contra altora.

„Impactul la leu îl putem afla după prima lună de plată, mai sunt posturi vacante neocupate. Marcel Ciolacu a vorbit când a spus despre banii de la buget să îi cheltuim cu atenție când ne referim la măsuri compensatorii în energie și să venim și cu alte soluții. Marcel Ciolacu a spus că în acest moment lucrăm la un alt pachet cu măsuri sociale și economice. Și salariații de la stat, ca și cei de la privat, sunt cetățeni români. Și ei au fost afectați de aceste majorări de prețuri”, a adăugat Marius Budăi, la un post TV.

Articolul precedentGermania, tot mai aproape de recesiune. Fără gaz rusesc, inflația va ajunge la 10%
Articolul următorBursa de la Moscova interzicere dolarul american ca valută de tranzacționare