Bursa din Moscova (Profimedia)

Bursa de la Moscova va interzice utilizarea dolarului american ca garanţie pentru a subscrie tranzacţii, în încercarea de reducere a dependenței Rusiei de monedele naţiunilor care i-au impus sancţiuni.

Măsura va intra în vigoare din data de 29 august, a transmis Bursa moscovită într-un comunicat care nu oferă alte detalii, potrivti Reuters.

Primul semnal privind reducerea depedenței de dolarul amercian a apărut ciar la începutul lunii august, când cea mai mare bursă din Moscova a anunțat că va limita utilizarea valutei SUA ca garanţie de la 50% la 25%.

Autorităţile ruse şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la deţinerile individuale şi corporative de valute denumite ”neprietenoase” și au solicitând conversia acestora în alternative.

Statele Unite şi aliaţii săi au impus Rusiei mai multe seturi de sancţiuni, inclusiv împotriva celor mai mari bănci, după ce armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Articolul precedentDe ce se măresc salariile bugetarilor – Marius Budăi: „Și salariații de la stat sunt cetățeni români. Și ei au fost afectați de majorări de prețuri”
Articolul următorJurnalistul Dan Bucura: România ar putea face bani din rezervele de gaze. În schimb, ni se vinde himera din Marea Neagră