Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR: „Dispariția cash-ului este exclusă”

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, a vorbit, vineri, despre limitarea plăților cash.

Limita zilnică de 5.000 de lei este prevăzută în pachetul de măsuri fiscal-bugetare pentru care guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. Deocamdată, legea nu se aplică, pentru că a fost contestată de Opoziție la Curtea Constituțională.

„Ceea ce pot să vă asigur este că nu se pune niciodată problema dispariții cash-ului. Știu că de aici se pleacă în tot solul de teorii legate de dispariția cash-ului.

Și vreau să adaug că inclusiv la Banca Centrală Europeană s-a discutat despre acest chestiune, nu neapărat cu privire la legislația noastră. Însă apar tot soiul de legislații restrictive de utilizare a cash-ului în diferite țări și, iată, suntem și noi în această chestiune.

Banca Centrală European a spus explicit nu se pune niciodată problema dispariției cash-ului, chiar dacă este încurajată o formă sau alta de plată electronică. 

Noi, Banca Națională, n-am fost implicați în această în această discuție. Ea ține, așa cum a fost explicată, de evaziunea fiscală, de alte lucruri care țin mai degrabă de activitate altor instituții”, a spus Dan Suciu la un post TV.

Articolul precedentVeniturile medii lunare ale unei gospodării din România au fost în scădere în trimestrul al doilea al acestui an
Articolul următorRomânia, la masa producătorilor de top – Primul autobuz electric produs în țară, lansat de Automecanica Mediaș la Bruxelles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau