Dacia, vânzări în creștere în Germania

Dacia a înmatriculat 8.189 de unități în Germania în luna iulie, în creștere cu 7.1%, astfel că a ajuns la peste 49.000 de unități înmatriculate în primele șapte luni ale anului.

Piața germană a înregistrat în luna iulie aproape 333.000 de unități înmatriculate, în creștere cu 4.7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate de mărcile premium Land Rover, Lexus și BMW, însă Dacia a avut la rândul său o evoluție mai bună decât media pieței.

Astfel, constructorul de la Mioveni a raportat 8.189 de unități înmatriculate, în creștere cu 7.1%, iar cota de piață a ajuns la 2.5%.

Autoritățile germane au remarcat însă că popularitatea motoarelor diesel continuă să crească. Potrivit datelor oficiale, 33% dintre mașinile înmatriculate în a șaptea lună a anului au motoare diesel, după o creștere cu 7% a înmatriculărilor pentru acest tip de propulsie.

În schimb, înmatriculările de mașini cu motoare pe benzină au înregistrat un declin de 1.8% și au avut o cotă de piață de 58.2%.

La nivelul primelor șapte luni ale anului, creșterea vânzărilor este însă semnificativ mai temperată, de numai 1.2%, la circa 2.18 milioane de unități. Dacia a reușit și în acest caz o performanță peste medie, cu 49.027 de unități, corespunzător unei creșteri de 4.7%. În acest caz, cota de piață este ușor mai scăzută, de 2.2%.

Articolul precedentMetrorex are conturile blocate din cauza datoriei către Astaldi
Articolul următorPrimarii marilor orașe critică „măsurile de austeritate” propuse de Guvern