Dacia cu volan pe dreapta e mai ieftină decât în România. Vezi cu cât

Dacia a lansat în Marea Britanie noua generație Duster cu volan pe partea dreaptă. Mașina este mai ieftină în echiparea entry decât pe piața din România, dar versiunile superioare sunt mai scumpe cu circa 1.500 de euro.

Odată cu lansarea noului Duster pe piața din Marea Britanie, marca românească ar putea înregistra noi creșteri ale vânzărilor, atât pe piața locală, cât și la nivel european. Din cauza faptului că dezvoltarea versiunii cu volan pe partea dreaptă a necesitat timp, britanicii sunt printre ultimii care pot cumpăra noua generație a SUV-ului fabricat la Mioveni.

Prețul de intrare pentru Marea Britanie este, așa cum se întâmplă cam peste tot în Europa, sub cel din România, însă prețurile compensează la echipările superioare, unde cumpărătorii plătesc, în general mai mult decât românii. Nivelul Acces, care în România lipsește, va fi cel mai accesibil Duster pentru britanici, la doar 9.995 lire (aproximativ 11.400 euro), informează profit.ro.

Acesta va avea jante de oțel, oglinzi electrice față și echipamentele cu care noul Duster s-a promovat de la lansare: ECO mode, Start & Stop și indicator de schimbare a treptelor, ESC/ASR. Următorul nivel, Essential, primul nivel din România care costă în țară 12.450 euro, va avea un preț la britanici de 11.595 de lire, adică aproximativ 13.200 euro. Acesta va avea jante de oțel de 16, aer condiționat, radio digital cu comenzi pe volan și conexiune bluetooth.

Următorul nivel, Essential, primul nivel din România care costă în țară 12.450 euro, va avea un preț la britanici de 11.595 de lire, adică aproximativ 13.200 euro. Acesta va avea jante de oțel de 16, aer condiționat, radio digital cu comenzi pe volan și conexiune bluetooth.

Noul Duster va fi oferit britanicilor cu numai două motoare, din care unul va fi noul Blue dCi, de 115 CP. Singurul motor disponibil pentru versiunile 4×4 va fi SCe 115 (1.6 litri), de altfel și singurul motor pe benzină din ofertă. Dacia a scos deja din ofertă pe toate piețele europene, inclusiv din România, TCe 125, motorul de 1.2 litri turbo, care era oferit pentru tracțiunea integrală, în timp ce vechile 1.5 dCi urmeaă să fie înlocuite cu noile Blue dCi. Vânzările Dacia în Marea Britanie sunt printre puținele din Regat care au o evoluție pozitivă, cele mai multe dintre mărci având rezultate negative din cauza scăderii masive a pieței în ultimele 12 – 15 luni. În primele 5 luni din 2018, Dacia a vândut 11.617 vehicule, cu 0,65% mai multe decât anul trecut, ajungând la o cotă de piață de 1,08%.

Articolul precedentSIF Oltenia vinde întreaga participație deținută la BCR și încasează 140 milioane de euro
Articolul următorROBOR de nestăvilit. Creditele intră în vârtejul scumpirilor

Comments are closed.