Piața de fuzinuni și achiziții (mergers and aquisitions – M&A) and este în plin avânt, cumpărătorii pornind la vânătoare de oportunități și în România. Doar tranzacțiile intermediate de Delloie însumează peste jumătate de miliard de euro, după ce după primul trimestru valoarea nu depășise 300 milioane euro.

Dacă în 2008 era o piață în care vânzătorii aveau putere de negociere, astăzi cumpărătorii sunt cei care dețin controlul. Un vânzător poate obține până la 250% din valoarea inițială a companiei, în urma procesului de trimitere de oferte, consideră specialiștii Delloite.

Interesul companiilor pe segmentul fuziuni și achiziții (M&A) a de Deloitte a determinat formarea unei echipe dedicată serviciilor fiscale, coordonată de Alin Chitu, Director. Din noul său rol, Alin Chitu se va concentra pe integrarea serviciilor de consultanță fiscală în cadrul tranzacțiilor de M&A, consolidând astfel practica firmei.

„Am creat o echipă dedicată proiectelor de fuziuni și achiziții în cadrul departamentului de servicii fiscale pentru a ne asigura că prin specializarea persoanelor implicate vom reuși să aducem mai multă valoare adăugată clienților noștri. Echipa din taxe va conlucra strâns cu echipele specializate din celelalte servicii, astfel încât proiectele de M&A să beneficieze de o

Articolul precedentLanțul fraudei. Cum se pierd 24 miliarde de euro în estul Europei
Articolul următorContradanda cu țigări, în creștere: 16 milioane euro pierderi la Buget

Comments are closed.