Preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Japonia, care va fi urmată de o vizită de stat în Republica Singapore. Delegația oficială a președintelui României a zburat spre aeroportul Haneda din Tokyo (Japonia) cu un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet) care aparține companiei luxemburgheze Global Jet, potrivit boardinpass.ro. Acest avion a zburat pe ruta București – Sibiu – Tokyo în 4-5 martie 2023 pentru a-l lua de acasă, în weekend, pe președintele României.

„Deplasarea se putea face și cu aeronavă a compnaniei naționale. Elementele de decor de interior pot fi montate de pe o zi pe alta dacă există cerere. Este printre cele mai vechi companii din lume. Și Jens Stoltenberg – secretarul general al NATO a zburat cu Tarom, iar noi românii nu putem să zburăm cu Tarom?! Dacă s-ar fi cerut o ofertă la Tarom ar fi fost în jur de 200.000 de mii de euro. Era nevoie de două echipaje”, a spus Marius Popescu – fost purtător de cuvânt la Tarom, în emisiunea Culisele Statului Paralel.

Conform unor estimări făcute de specialiști, prețul închirierii aeronavei este de minimum 350.000 de euro.

Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentANAF pune tunurile pe comercianții online cu plată ramburs. Uni au avut încasări de peste 1 milion de lei pe lună
Articolul următorNicolae Ciucă: Guvernul sprijină companiile care contribuie la susţinerea producerii de energie verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau