Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Rombat, el afirmând că Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice.

Alături de investiţia de un miliard de euro anunţată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, iniţiativa companiei româneşti Rombat va genera o soluţie integrată pentru energia verde, produsă local”, a declarat premierul.

“În cadrul dialogului, conducerea Rombat și-a anunțat intenția de a extinde și dezvolta capacitatea de producție a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion. În acest sens, planurile includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru casnic, precum și pentru cel industrial.

Rombat este singurul producător de baterii pentru industria automotive din România, fiind furnizor unic pentru fabricile de profil din țară. Compania aplică principiile de funcționare a economiei circulare, reușind anual să recicleze 24.000 de tone de baterii uzate, 98 la sută din această cantitate fiind reintrodusă în ciclul de producție”, a declarat Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCum putea scuti Iohannis 350.000 de euro pe un zbor – Specialist: „Deplasarea se putea face și cu aeronavă a compnaniei naționale”
Articolul următorCutremur pe piața energiei din România – Enel a vândut tot și pleacă din țară – Cine sunt noii proprietari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau