Inspectorii ANAF vor lansa în aprilie controale la persoanele fizice care au avut vânzări online, cu plata ramburs, de peste 1 milion de lei pe lună. Verificările se fac în baza declarațieil 395, pe care firmele de curierat sunt obligate să o completeze, de la începutul anului. Lucian Heiuş a menționat că în astfel de cazuri este vorba despre evaziune fiscală.

iscul va începe verificări la persoane fizice care vând produse online, cu plata ramburs, după ce firmele de curierat au început deja să transmită informații despre aceste vânzări, prin formularul 395. Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a precizat că au fost astfel evidențiate persoane fizice care au avut vânzări online de peste un milion de lei pe lună.

“Firmele de curierat au și transmis, avem informații foarte clare, sunt pregătite acțiuni ale antifraudei pe acest mecanism. (….) Câteva zeci de astfel de persoane vor fi verificate de ANAF până la sfârșitul lunii aprilie”, a spus Heiuș.

De la sfârșitul anului trecut, firmele de curierat și servicii poștale sunt obligate să raporteze la ANAF detaliile privind livrările cu plata ramburs pentru produsele comandate online.

Astfel se urmărește ”identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri, prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online”.

Articolul precedentMinistrul Finanțelor, tras la răspundere pentru deficitul uriaș – Adrian Câciu, vizat de remaniere
Articolul următorCum putea scuti Iohannis 350.000 de euro pe un zbor – Specialist: „Deplasarea se putea face și cu aeronavă a compnaniei naționale”