Critptomoneda Bitcoin a devenit mai stabilă decât piața de acțiuni

Bitcoin înregistrează una dintre cele mai slabe performanțe anuale ale prețului de la lansarea sa de acum 10 ani, dar, pe de altă parte, pare să fi devenit mai stabil în acest proces.

Volatilitatea celei mai importante criptomonede mare a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii aproape doi ani, în timp ce variațiile de preț au scăzut sub cele ale pieței de capital din SUA, care s-au aflat în continuă creștere, conform Reuters.

Măsurată pe o bază săptămânală, volatilitatea Bitcoin este pe cale să scadă până la valoarea de la finele anului 2016, când moneda digitală era încă un instrument de nișă, înainte de a-și câștiga notorietatea.

Volatilitatea a reprezentat o caracteristică majoră a monedei digitale, care a împlinit trecută la zece ani, surmontând obstacole majore în calea devenirii acesteia o clasă de active principală.

Graficul volatilității Bitcoin, sursa: reuters.com 

Majoritatea investitorilor instituționali principali, sceptici față de capacitatea Bitcoin de a stoca valoare, au rămas, în marea lor majoritate în afara fenomenului. În același timp, autoritățile de reglementare din întreaga lume au subliniat instabilitatea prețurilor atunci când au lansat avertismente pentru investitorii de retail.

Volatilitatea excesivă din trecut a împiedicat, de asemenea, răspândirea Bitcoin ca un instrument de plată, adică scopul propus inițial.

Traderii și investitorii așteaptă clarificări cu privire la modul în care autoritățile de reglementare vor trata produsele de tip Bitcoin, cum ar fi fondurile tranzacționate la bursă (ETF-uri), momentan, în lipsa acestora, neimplicându-se major în această nouă piață.

O scădere a volumelor de tranzacționare în ultimele trei luni este, de asemenea, un factor-cheie, a declarat Oliver von Landsberg-Sadie, CEO al BCB Group, un broker de criptovalute.

Spre deosebire de volatilitatea Bitcoin, cea a indicelui bursier S&P 500, de la sfârșitul lunii septembrie, a urcat la maximele de aproape șapte luni. Investitorii în acțiunile din Statele Unite sunt îngrijorați de majorarea ratelor de către FED și de aspectele legate de comerțul mondial și introducerea protecționismului în politicile SUA.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – BNR este prinsă în capcana dominanţei fiscale şi financiare
Articolul următorSUA „închid ochii” la importurile de țiței iranian a nouă state. Prețul scade cu aproape 2%

Comments are closed.