Criptomonede de 30 de milioane de dolari au fost furate în Coreea de Sud

Exchange-ul sud-coreean de criptomonede Bithumb a declarat, miercuri, că suspendă temporar depunerile și servicii de retragere după ce au fost furate criptomonede în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari.

Operatorul din Seul a declarat pe Twitter că monedele furate vor fi acoperite din rezervele proprii ale Bithumb și că toate activele utilizatorilor sunt transferate către o altă entitate.

Sursa: Twitter

Oficialii Bithumb nu au menționat când vor reporni serviciile de depunere și de retragere.

Bitcoin a scăzut de la aproximativ 6.718  dolari până la 6,561 de dolari în urma tweet-urilor de la Bithumb, potrivit cotațiilor afișate de CoinDesk. Prețul a început apoi să se redreseze și să crească ușor la 6.752 de dolari.

Datele CoinDesk au arătat, de asemenea, că și prețul altei criptovalute, Ethereum, a scăzut de la niveluri de aproape 535 dolari la 521 de dolari înainte de o ușoară revenire.

Coreea de Sud este un centru de tranzacționare major pentru criptomonede, iar Bithumb este una dintre cele mai aglomerate exchange-uri virtuale.

Acestea fiind spuse, declinul a coincis și cu o vânzare extensivă de criptovalute ce a urmat unui raport Wall Street Journal, din care a rezultat că autoritățile de reglementare din S.U.A. investighează manipularea potențială a prețurilor la patru exchange-uri majore de criptovalute.

Bitcoin și Ethereum au primit apoi un impuls de creștere după ce un oficial al Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) a declarat că niciunul dintre aceste active criptate nu sunt clasificate drept valori mobiliare. În același timp SEC a mai spus că multe, dar nu toate, oferte inițiale de astfel de criptomonede ar putea deveni titluri de valoare și ar putea intra sub controlul reglementar al SEC și al legislației privind valorile mobiliare.

De la maximul istoric înregistrat în decembrie 2017 și până în prezent, Bitcoin s-a prăbușit cu peste 60% la 6750 de dolari.

Cu 10 zile în urmă, Bitcoin și Ethereum au scăzut cu peste 10% până la cel mai scăzut nivel al ultimelor două luni, după ce un exchange relativ mic, Coinrail, tot din Coreea de Sud, a declarat că a fost atacat de hackeri.

Bitcoin și Ethereum sunt, laolaltă cu Ripple și Litecoin, printre cele mai populare criptomonede la nivel global.

Articolul precedentASF a retras autorizația de funcționare unei companii din asigurări
Articolul următorFacebook atacă frontal YouTube cu noi facilități video în Instagram

Comments are closed.