Facebook atacă frontal YouTube cu noi facilități video în Instagram

 

Instagram pătrunde oficial pe piața videoclipurilor de lungă durată. Noul hub video, numit IGTV, va putea găzdui videoclipuri în format vertical cu o durată de 60 de minute.

Aplicația de distribuire a fotografiilor deținută de Facebook a oferit, anterior, utilizatorilor posibilitatea de a posta imagini și clipuri video cu o durată de maxim 60 de secunde. Conform CNBC, existau de mai mult timp planuri de introducere a unui format video cu o durată mai mare, ca o provocare competițională pentru YouTube și comunitatea de influenceri din rețelele sociale ale Google.

Acest aspect va putea face ca platforma deținută de Facebook să fie mai potrivită pentru utilizarea pe dispozitive mobile decât YouTube. Videoclipurile vor fi sortate pe categorii, la fel cum funcționează secțiunea corespondentă din Snapchat, iar orice utilizator va putea încărca videoclipuri.

„Este un serviciu dedicat, în primul rând, telefoanelor mobile. Este simplu de utilizat și este de calitate. Acesta este IGTV”, a declarat, joi, CEO-ul Instagram, Kevin Systrom.

IGTV va fi ad-free (fără reclame) pentru moment, deoarece Instagram se concentrează preponderent pe adopția serviciului și pe implicare, dar Systrom a spus că reclamele afișate pot deveni, în viitor, o posibilitate.

Conform Instagram, aplicația de sine stătătoare IGTV va fi lansată în următoarele săptămâni atât pe Android cât și pe iOS.

Noua facilitate ar putea să mențină utilizatorii în aplicație mai mult timp și să ajute Instagram să obțină venituri suplimentare din publicitate.

Când a fost întrebat cum va monitoriza Instagram conținutul controversat, Systrom a spus că de acest aspect compania se ocupă deja în aplicația principală. Cu toate acestea, el a completat că Instagram este face eforturi pentru a se asigura că are suficiente resurse pentru a monitoriza acest conținut nou.

Cotația Facebook, deținătoarea Instagram, a crescut în ședința curentă de pe Wall-Street, cu 2,28%, la 202 dolari pe acțiune. De la începutul anului, acțiunile Facebook, sunt pe plus cu 14,5%.

Articolul precedentCriptomonede de 30 de milioane de dolari au fost furate în Coreea de Sud
Articolul următorAcuzații grave la adresa Chinei de spionaj economic și agresiune

Comments are closed.