Se pare că mai marii pădurilor administrate de Stat nu au corespuns cererilor de Partid sau poate n-au umplut corespunzator pușculița de unde să se poată înfrupta Puterea, Romsilva fiind de-a lungul vremii sursă sigură de fonduri pentru campanii sau propagandă politică.

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva a aprobat, joi, încetarea contractului de mandat al directorului general al Romsilva, Dragoş Ciprian Pahonţu, şi numirea provizorie pe această funcţie a directorului Direcţiei Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, informează instituţia într-un comunicat remis agenției oficiale.

Mandatul noului director general este pentru o perioadă de patru luni.

Gheorghe Mihăilescu, absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii ‘Transilvania’ din Braşov, a activat în domeniul silviculturii ca inginer silvic timp de 21 de ani, în această perioadă ocupând funcţii de execuţie şi conducere, iar în ultimii şase ani a condus Direcţia Silvică Vâlcea, structură teritorială a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

În data de 20 septembrie, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a dispus revocarea a patru membri ai Consiliului de Administraţie al Romsilva, în urma unui control efectuat la Regie în perioada martie-iulie 2018.

Cei patru membri CA Romsilva revocaţi sunt Adrian Băban, Sorin Sfîrlogea, Daniel Nicolăescu şi Dorel Fechete.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproximativ 850.000 de hectare.

Articolul precedentTraian Panait, mandat provizoriu la CNAB
Articolul următorCrește datoria pasată românilor de către Guvern: 2,5 miliarde euro, împrumut extern

Comments are closed.