Primăria General a Capitalei și-a anunțat intenția de a majora, de anul viitor, taxele și impozitele locale. În anunțul privind punerea în dezbatere publică a propunerii se spune că majorarea ar urma să fie egală cu rata inflației. 

„Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 5,1%,” a transmis Primăria Generală a Capitalei.
„Anunțul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştința publicului, în condițiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice, cu termen 5 aprilie 2022,” a mai transmis instituția condusă de Nicușor Dan.

Reacțiile critice n-au întârziat să apară, majoritate celor care au scris fiind nemulțumiți fie de actuala situație din București, fie de faptul că autoritățile locale nu par interesate și de posibilitățile oamenilor de a plăti, ci doar de propriile venituri.

Articolul precedentAcciza la carburanți, redusă la jumătate pe o perioadă de 3 luni. Ce efect va avea măsura
Articolul următorUniunea Europeană a stabilit SANCȚIUNILE pentru Rusia. E vizat direct Vladimir Putin