Uniunea Europeană a stabilit SANCȚIUNILE pentru Rusia. E vizat direct Vladimir Putin

  Comisia Europeană și Consiliul European au decis sancțiunile pe care UE la va impune Rusiei. Este vorba de un set de 4 măsuri, care i-ar viza atât pe cei implicați în luarea deciziei, cât și relațiile comerciale și bancare ale Rusiei cu restul lumii occidentale. 

  Pachetul conţine următoarele propuneri:

  îi vizează pe cei care au fost implicaţi în decizia ilegală;

  vizează băncile care finanţează operaţiuni militare ruseşti şi alte operaţiuni în acele teritorii;

  vizează capacitatea statului şi guvernului rus de a accesa capitalul, precum şi pieţele şi serviciile financiare ale UE, de a limita finanţarea politicilor agresive şi de tensionare a conflictului

  – vizează comerţul din cele 2 regiuni separatiste către şi dinspre UE, pentru a se asigura că cei responsabili simt în mod clar consecinţele economice ale acţiunilor lor ilegale şi agresive.

  se arată într-un comunicat comun al Comisiei Europene şi al Consiliului European.

  O reuniune informală a miniștrilor de Externe ai UE, prezidată de Înaltul Reprezentant, va avea loc marți după-amiază. Imediat după, un prim pachet de sancțiuni va fi depus, tot azi, urmând ca organismele competente să-l finalizeze.

  Articolul precedentCresc TAXELE și IMPOZITELE în București. Reacția oamenilor la anunțul Primăriei Generale
  Articolul următorCulisele Statului Paralel | Salarii mărite cu 50% pentru unii bugetari. Țara arde, parlamentarii dau sporuri colegilor